четвер, 24 грудня 2015 р.

Вчені з Вашингтона розробили нову камеру HyperCam, здатну бачити будь-які предмети наскрізь.


Lotus F1 Mad Max від команди Lotus F1 Team


Мобільний телефон майбутнього , що перетворюється на навушники Hi- Fi Cellphone від LG


Фотоаппарат-флешка: EazzzY


Смартфон-гармошка У гаджеті мається на увазі установка гнучкого дисплея, здатного гнутися при складанні пристрою гармошкою. У місцях згинання застосовується особлива система шарнірів, запобігає «провисання» дисплея. У складеному стані частину екрану залишається відкритою, на ній відображаються повідомлення, час, погода та інша додаткова інформація, завдяки цьому користувачеві не потрібно зайвий раз розкривати гаджет.


Liberty Walk Lamborghini Huracan






Японія створила самовідновлюється винищувач У Японії закінчили роботу над досвідченим зразком винищувача п'ятого покоління ATD-X Shinshin ("Душа"). Як повідомляє Defense Aerospace, перший політ літака запланований на початок 2016 року, після чого ATD-X передадуть повітряним силам самооборони Японії для розширених випробувань. Довжина "Душі" складає 14,2 метра, а розмах крила - 9,1 метра. Винищувач оснащений двома двигунами XF5-1, забезпеченими системою всеракрусного управління вектором тяги. Роботи над перспективним винищувачем велися в технічному проектно-конструкторському інституті міністерства оборони Японії і в ньому реалізовано кілька новітніх розробок військового авіабудування. Його малопомітність здійснюється відразу декількома технологіями. Літак забезпечений оптико-волоконної системою дистанційного керування з багаторазовим резервуванням каналів. Комі того, на винищувачі встановлена ​​ефективніша апаратура РЕБ і єдина система обміну інформацією. Але найголовніше, в ATD-X Shinshin реалізована новітня технологія самовідновлення управління польотом при пошкодженні аеродинамічних елементів. Її суть полягає в тому, що бортовий комп'ютер зможе визначати отримані пошкодження конструкції літака і коригувати роботу залишилися цілими елементів так, щоб повністю відновити керованість винищувачем. Варто додати, що перший політ машини був запланований на нинішній рік, але його довелося перенести через неполадки в роботі програмного забезпечення, відповідального за перезапуск двигунів у польоті. На усунення неполадок потрібно багато часу, так як все програмне забезпечення для цієї машини робилося "з нуля", спеціально для ATD-X Shinshin. Розробка новітнього літака обійшлася японському військовому бюджету в 325 000 000 доларів.


SolarHug - браслет-зарядка на сонячних батареях


Парова турбіна на атомній електростанції.


Створено нелетальну звукову збрю. - LIPE, яка стріляє дуже "гучними" плазмовими кулями Система LIPE працює, "стріляючи" високоенергетичними імпульсами наносекундного лазера по певної мети. Такі імпульси досить безпечні для оточуючих, але при попаданні в що-небудь вони створюють те, що можна описати як "куля з синьої плазми". Створивши такий плазмовий кулю, система продовжує стріляти по ньому імпульсами лазера, що змушує плазму різко розширюватися, видаючи при цьому дуже гучний звук. При світлі дня плазмовий кулю практично не видко і тій людині, хто відчуває на собі вплив його звуку, буде здаватися, що цей звук "виходить з нізвідки".


Boeing запатентував реактивний двигун, що працює на основі лазерів і мініатюрних ядерних вибухів Сучасні авіалайнери, такі, як Boeing Dreamliner, розраховані на використання декількох турбогвинтових двоконтурних двигунів. Однак виробники літаків перебувають у постійному пошуку нових і більш ефективних рухових систем. Свіжа ідея застосувати технологію термоядерних вибухів з використанням лазера була подана інженерами Boeing Робертом Будука, Джеймсом Герцбергом і Франком Чандлером. Запатентований Boeing двигун створює реактивну тягу досить незвичайним способом, і може бути застосований не тільки на літаках, але і в ракетній техніці - в тому числі і на космічних кораблях в безповітряному просторі. Під час роботи нового реактивного двигуна Boeing потужні лазери обстрілюють радіоактивний матеріал з дейтерію або тритію. Сучасні авіалайнери, такі, як Boeing Dreamliner, розраховані на використання декількох турбогвинтових двоконтурних двигунів. Однак виробники літаків перебувають у постійному пошуку нових і більш ефективних рухових систем. Свіжа ідея застосувати технологію термоядерних вибухів з використанням лазера була подана інженерами Boeing Робертом Будука, Джеймсом Герцбергом і Франком Чандлером. Запатентований Boeing двигун створює реактивну тягу досить незвичайним способом, і може бути застосований не тільки на літаках, але і в ракетній техніці - в тому числі і на космічних кораблях в безповітряному просторі. Під час роботи нового реактивного двигуна Boeing потужні лазери обстрілюють радіоактивний матеріал з дейтерію або трітія.Лазери випаровують радіоактивний матеріал і викликають термоядерну реакцію - термоядерний вибух невеликої мощності.Продуктамі цієї реакції є водень і гелій, які виходять через сопло двигуна під великим тиском, створюючи тягу .У той же час покриття внутрішньої стінки з урану-238 вступає в реакцію з високоенергетичними нейтронами, які також є продуктами термоядерної реакції, виробляючи величезну кількість тепла. Це тепло передається охолоджуючої рідини, яка під тиском обертає турбіну, а та, у свою чергу, обертає генератор, що виробляє електроенергію для лазерів.


Китай приступив до будівництва найбільшого в світі радіотелескопа площею 30 футбольних полів